Barbecue S2D

Scouts & Gidsen Vlaanderen

Scouts & Gidsen Vlaanderen

Scouts & Gidsen Vlaanderen is een jeugdbeweging die zich richt naar alle kinderen en jongeren  vanaf 6 jaar. Scouting speelt zich af in de vrije tijd en draagt -door een specifieke methode - bij tot de ontspanning en opvoeding van kinderen en jongeren. Week na week, jaar-in, jaar-uit.

Speels en met een groot hart voor avontuur geeft onze scouts -en gidsengroep jongens en meisjes een plek waar ze samen kunnen opgroeien en zich ontplooien. Een leeftijdstak biedt jongens en meisjes ruimte om zich te ontwikkelen tot sportieve, creatieve en sociaal bewogen mensen. Een plaats waar ze kansen krijgen om zich een eigen visie en levenshouding te vormen, hiervoor leren opkomen en rekening houden met anderen.

Jonge mensen hebben deze jeugdbeweging zelf in handen. Jongeren creëren het spel van scouting in samenspraak met mekaar. Vanuit hun ervaring en realiteit leren kinderen en jongeren zien en voelen wat rechtvaardigheid en geluk kunnen betekenen. Welpen en kabouters merken aan den lijve dat valsspelen de pret bederft. Gidsen en verkenners voelen de tijdloze zaligheid van een vluchtig kamp. Scouts & Gidsen Vlaanderen wil scouts en gidsen hiervoor gevoelig maken en hen laten ondervinden welke rol zij kunnen spelen ten opzichte van zichzelf en van anderen.

Scouting wil niemand forceren om grenzen van eigen mogelijkheden te overtreffen of om tegen eigen inzichten in te handelen. Scouting is niet dwingend. Wel wil scouting kinderen en jongeren prikkelen en uitnodigen om hun eigen mogelijkheden te verkennen, talenten aan te scherpen.

De Hopper

De Hopper is de winkel van het Vlaams Verbond van Scouts en Meisjesgidsen  (Scouts & Gidsen Vlaanderen vzw). Iedereen kan hier terecht voor kampmateriaal, publicaties over scouting, bewegingskledij, enzovoort. We richten ons tot alle kinderen en jongeren die actief op pad willen gaan en hiervoor geschikt materiaal zoeken. Hopper wordt gerund door en voor scouting.

Alle opbrengsten gaan naar onze jeugdbeweging. En dat is niet het enige verschil met andere winkels die kampeeruitrusting verkopen.

De Hopper maakt als dienst deel uit van de scouts- en gidsenbeweging:  service gaat bij ons voor commercieel zakendoen. Het gerief dat wij aanbieden wordt prijs- en kwaliteitsbewust uitgezocht voor het spel van scouting. Zo zijn veiligheid en milieuvriendelijkheid bij ons bijzondere aandachtspunten. We vinden het eveneens belangrijk om geen handel te voeren met landen waar kinderarbeid bestaat en kopen onze producten elders, ook al is het dan duurder.

We bieden alleen dingen aan die gekozen zijn door de nationale scouts- en gidsenleiding van Scouts & Gidsen vlaanderen vzw; geen verouderde en vaak kostelijke attributen en geen materiaal dat om pedagogische redenen uit scouting wordt geweerd zoals bijvoorbeeld dolken. Zo is in de Hopper enkel het officiële scouts- en gidsenuniform verkrijgbaar: sober, stijlvol, degelijk en betaalbaar. Dit officiële uniform is ook uitsluitend in de scoutsshops of bij erkende verdelers te koop.

Adres

Antwerpsesteenweg 242, 9000 Gent (St Amandsberg)

09 223 84 42

 

Webiste

https://www.hopper.be/

 

Openingsuren   

  • woensdag tot en met vrijdag van 14u tot 18u
  • zaterdag van 10u tot 12u en van 13u tot 18u  
     

(Tip: Als je aankopen doet in de scoutsshop, vergeet dan zeker je lidkaart niet voor een extra korting)

Onze scouts. Waar?

Onze scouts. Waar?

Vroonstallestraat, 8
9032 Wondelgem

Onze scouts. Waar?

Contacteer ons

Via ons contactformulier

Laatste nieuws